Uncategorized

Dagen många valda att fira

Knäckebrödets dag har i år firats i TV, i radio och press. Och i hemmen så klart. På SVTs Go’kväll, på TV 4:s Nyhetsmorgon och på Efter fem och Spanarna på SR. Väldigt roligt med allt intresse tycker vi knäckebrödsälskare. Frågan är om inte knäckebrödets dag nu matchar kanelbullens dag i popularitet. Vilket bakverk som är nyttigast, och billigast, än det väl ingen tvekan om.

19 februari är för alla knäckebrödsälskare en helgdag då man söker lägga något alldeles extra på sin knäckemacka. Ja, egentligen är ju ett rågknäckebröd en delikatess i sig själv som inte behöver mycket pålägg men litet extra sovel under en högtidsdag kan rekommenderas.

Svenska folket har under 2020 året öka sin knäckekonsumtion med drygt 5 %. Man kan spekulera i om det hänger samman med brödets hållbarhet. Knäckebröd håller sig i åratal om det förvaras torrt – viktigt att ha hemma i kristider tycker MSB. Och nu när många arbetar hemifrån kan det vara bra att byta wienerbrödet från jobbets kafeteria mot en skiva knäckebröd.